Om Recoverhallen

En träningshall med plats för 1.000 personer

Som ett första steg i Uppsalas bandyutveckling har vi byggt Relitahallen för att skapa bra träningsförutsättningar för elit och ungdom. Recoverhallen är en fullstor träningshall med publikkapacitet upp till 1.000 personer. Hallen har korrekta mått enligt bandyförbundets krav (105×62 m) och är godkänd för matchspel. Många av de elitspelare från Sverige, Finland och Ryssland som spelat i Recoverhallen säger att vi har världens bästa is!

Som mångåriga bandyföräldrar är vi mycket stolta över föräldrarummet – ett uppvärmt rum med panoramafönster mot isbanan där föräldrar kan ta en kopp kaffe (medhavd) och se på när barnen tränar eller spelar.

Bandykul i Relitahallen i Uppsala          Föräldrarrummwet i Relitahallen Upsala

Därför en träningshall i Gränby

Du kanske undrar varför vi inte satsade på en arena med ordentligt publikkapacitet på Studan? Ett av skälen är att det kunde gå fort att få till en hall i Gränby. Våra elitlag var helt eniga om att det är viktigare att få träna fem gånger i veckan under bra förhållanden och en match ute, bara hallen blir klar. Och 2,5 år från idé till invigning är rekord i Uppsala. Det fanns också miljöskäl med i bilden då Recoverhallen drar 50% mindre energi än Studenternas.